Instructeurs Karin en Swie Yap

Karin

Mijn ervaringen met IDOGO en mijn motivatie om les te geven:

Door de kennismaking met IDOGO heb ik een groot cadeau ontvangen. Mijn hele leven lang was ik me ervan bewust dat ik een gebrek aan vitaliteit had en dat ik vaker ziek was dan de meesten om me heen. Al na korte tijd oefenen met IDOGO - waarbij de oefeningen zo opgebouwd zijn dat ze harmonisch aan de mogelijkheden van het lichaam aan te passen zijn - voelde ik dat ik meer presteerde op diverse gebieden.
In het begin was het vooral lichamelijk. Ik ben rechter gaan staan en voelde meer en meer kracht in mijn spieren en met de tijd minder spanningen en vermoeidheid in mijn lichaam. Ik beweeg mij nu veel soepeler en ook mijn lichamelijk evenwicht is verbeterd. Door het gebruik van de IDOGO-stok ben ik me veel bewuster geworden van mijn lichaam en mijn lichaamshouding. En wie weet welke veranderingen er nog komen.

Sinds ik in augustus 2005 een workshop IDOGO volgde bij Ping Liong Tjoa in Amsterdam heb ik vrijwel dagelijks met de IDOGO-stok "geleefd": regelmatig heb ik oefeningen gedaan en als het nodig was zelfmassage toegepast. Soms als ik erg moe was, hield ik de IDOGO-stok in mijn handen of had de mini-stok in mijn rok- of broekband. Bij lange wandeltochten (vooral berg op) hield ik de stok in de hand om het me makkelijker te maken.

Mijn ervaringen en gestimuleerd door Swie's activiteiten in de laatste jaren ben ik gemotiveerd geraakt om anderen de IDOGO-oefeningen te leren. Ik wens iedereen de mogelijkheid om de positieve werkingen van IDOGO te leren kennen en te ervaren wat de oefeningen je kunnen schenken.
IDOGO - de oefenweg voor een gezonder leven.

Swie

Sinds 2000 geef ik nu met veel plezier T'ai-chi lessen. En enkele jaren later kwam er ook Chi Neng Qigong bij.
Wat mij vooral plezier geeft, is hoe ik anderen oefeningen en ideeën mag aanreiken die hen een positieve wending in hun leven geven.

De IDOGO bewegingen voelde ik als een verrijking van dat wat ik al doe. Het zijn eenvoudige bewegingen die het lichaam veelzijdig aanspreken en makkelijk aan te passen zijn aan (tijdelijke) lichamelijke beperkingen.
Wat mij vooral aanspreekt is de westerse benadering van oude oosterse kennis. Door de gekozen opbouw en het gebruik van de IDOGO-stok wordt de effectiviteit van de oefeningen eerder voelbaar dan bij traditionele bewegingsvormen.

Ik zag hoe Karin met veel plezier met de oefeningen aan de slag ging en volhield. En ik merkte op hoe haar dat in de basis positief heeft beënvloed en haar een betere lichaamshouding gegeven heeft.
Dat heeft mij overtuigd van de waarde van IDOGO en samen hebben we besloten de opleiding als instructeur bij Ping Liong Tjoa te doen.

IDOGO - brug tussen oosterse kennis en westerse trainingsmethoden