IDOGO, de oefenweg voor een gezonder leven.

IDOGO Qigong is gebaseerd op een zeer oude Chinese bewegingsvorm om de gezondheid te verbeteren.

De IDOGO Qigong oefeningen worden met een speciaal ontwikkeld houten oefenstok gedaan. Ping Liong Tjoa (Tai Chi en Qigong leraar in Duitsland) heeft jarenlang aan de ontwikkeling van de stok en de bijbehorende oefeningen gewerkt om bijzondere IDOGO-oefenresultaten mogelijk te maken.

Het oefensysteem is gebaseerd op de zachte opbouwende Qigong. Het doel hiervan is een rechte en ontspannen lichaamshouding, een diepe en rustige ademhaling evenals een rustige en geconcentreerde geesteshouding. De oefeningen maken alle lichaamsdelen systematisch los en corrigeren op een natuurlijke wijze de lichaamshouding.

Door de combinatie van Qigong-oefeningen met het gebruik van de stok verleg je op een ongedwongen wijze de grenzen van je beweeglijkheid en vergroot je daarbij ook je stabiele evenwicht. De motoriek wordt geleidelijk en effectief verbetert.

Het zijn geen ingewikkelde oefeningen en het is daardoor mogelijk de IDOGO-Qigong in korte tijd te leren. De IDOGO beoefenaar zal merken dat de positieve uitwerkingen verbazend snel voelbaar zijn. En hierin ligt ook de kracht van deze Qigong.

De naam IDOGO is afgeleidt van het Engelse "I do go" wat in dit geval betekent: ik pak het aan; ik kan meer presteren.

IDOGO is ook geschikt voor oudere mensen of personen met bewegingsbeperkingen.

Voor meer achtergrond informatie in het Duits, Engels en Frans zie www.idogo.com.